На Північній Салтівці встановлять меморіальну дошку загиблому воїну АТО

Фото: memorybook.org.ua

У Харкові встановлять меморіальну дошку старшому солдату, кавалеру ордена “За мужність” III ступеня Івану Бєляєву, який загинув під час бойових дій в зоні АТО. Таке рішення ухвалив сьогодні, 7 жовтня, виконавчий комітет Харківської міської ради.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

“Пам’ятна табличка військовослужбовцю буде встановлена на фасаді загальноосвітньої школи №111, де він навчався, за адресою: вул. Бучми, 18-д”, – йдеться у повідомленні.

Згідно даних сайту “Книга пам’яті полеглих за Україну”, Іван Олександрович Беляєв народився 21 березня 1986 р. у Харкові. Служив старшим розвідником-радіотелефоністом у 54-му окремому розвідувальному батальйоні. Загинув 1 вересня 2018 р. у Бахмутському районі Донецької області, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої під час проведення інженерних робіт із фортифікаційного обладнання спостережного посту на Світлодарському напрямку. Похований на Алеї Героїв 18-го кладовища у Харкові.

В Івана Бєляєва залишились мати і брат.

Указом Президента України № 47/2019 від 28 лютого 2019 року, “за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України”, нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (посмертно).